Seneste indlæg

aktiegevinst.dk

Hvad Er Aktiespekulation?

Billede: Pixabay

Aktiespekulation er, når man investerer i aktier med henblik på at tjene penge derpå ved hurtigt at købe og sælge de pågældende aktier. Spekulationen foregår ved, at man regler med en bestemt ændring af kursen, hvorefter man kan købe eller sælge til gunstige forhold.

Aktiespekulation kan derfor betegnes som en kortvarig investering med forholdsvis høj risiko og dermed også forholdsvis højt afkast, da risiko og afkast matcher hinanden.

Er aktiespekulation farligt?

I langt de fleste tilfælde, vil du høre aktiespekulation omtalt som noget negativt. Der bliver ikke altid set særligt positivt på aktiespekulanter, da disse opfattes som James Bond-agtige skurke i stil med Michael Douglas' karakteren Gordon Gekko i Wall Street.

Aktiespekulationer kan også have store økonomiske konsekvenser. Både for den enkelte aktiespekulant, hvis det går galt, men også for samfundet som helhed.

Ved det store børskrak i 1929 var det nemlig aktiespekulationer for lånte penge, der medførte det store børskrak, der satte gang i Depressionen og var direkte årsag til, at mange mennesker mistede både arbejde og deres hjem.

Wall Street-krakket i 1929 fik stor indflydelse på hele verdensøkonomien. Årsagen til at det ramte så hårdt, var, at mange mennesker, ligesom ved finanskrisen i 2008, havde investeret for lånte penge. Mange havde belånt sig for langt flere penge, end deres aktiver kunne retfærdiggøre. 

De fejlslagende spekulationer sendte derfor flere chokbølger afsted, da korthuset begyndte at falde sammen og de mange belånte penge var tabte og ikke kunne tilbagebetales. 

Omkring 90% af de købte aktier på New York-børsen var her købt for lånte penge, som dermed var tabt i spekulationerne.

Du skal vide at: dette blogindlæg er udviklet for avXperten. Der kan du blandt andet bestille: multigrill. Når indhold tilgodeser avXperten, kan vi ikke sige at det derfor er upartisk, deraf marketet.