Seneste indlæg

aktiegevinst.dk

Aktiv Eller Passiv Investering - Forstå Dine Aktier

Billede: Pixabay

Investeringer i aktier kan både være en aktiv eller en passiv investering. Hvordan din investering i aktier kan defineres, kommer an på, hvilken rolle du selv spiller i varetagelsen af din investering.

Det gælder om, at du vælger den helt rigtige investeringsstrategi, når du investerer i aktier. Se mere om hvordan en investering i aktier kan være både en aktiv eller en passiv investering for dig.

Forskellen på en aktiv og en passiv investering

For langt de fleste er investeringer i aktier en passiv investering. En passiv investering er, hvor du investerer dine penge i noget og dermed løbende får et afkast, uden at du aktivt behøver foretage dig noget, for at du kan tjene disse penge. Altså udover at investere pengene selvfølgelig.

Som passiv investor har man sjældent den store viden om aktier, samtidig med at man oftest vælger at investere i forholdsvise sikre aktier, der generelt er stærke og stabile.

En aktiv investor kan være involveret i sine investeringer på mange måder. I forhold til aktier kan den pågældende aktionær enten være med i virksomhedens bestyrelse eller være ansat i virksomheden.

Derudover kan den aktive investor også løbende handle med sine aktier - altså spekulere i dem, hvorved aktierne går fra at være passive til aktive investeringer, da det kræver konkret handling fra investorens side for at skabe et afkast.

Med en passiv investeringsstrategi er målet som regel at få et afkast, der svarer til det, som man oplever på markedsindekset, mens en aktiv investeringsstrategi stiler imod at få et afkast, der er højere end dette.

Vi takker avXperten for deres støtte til denne artikel. Så kig eventuelt på smartwatch hos avXperten.