Seneste indlæg

aktiegevinst.dk

Hvad Er Aktieindkomst?

Billede: Pixabay

Aktieindkomst er en indkomst, som du får via dine investeringer i aktier. Dine aktieindkomster kan komme ind på to måder - via salg af dine aktier eller via udbetaling af virksomhedens overskud - også kaldt udbytte.

Se mere om hvordan du kan få aktieindkomster her, hvor begge muligheder bliver gennemgået. 

Sådan får du en aktieindkomst

Det første du skal gøre, hvis du gerne vil have en aktieindkomst, er, at du investerer penge i aktier. Der findes i dag utallige platforme, hvor du nemt kan investere penge i aktier. 

Derefter er der mulighed for at få en aktieindkomst på to måder.

Først og fremmest er der muligheden for at have en aktieindkomst på en kursgevinst. Her sælger du din aktier til flere penge, end hvad du har givet for dem. Der er tale om et engangsbeløb her.

Den anden måde hvorpå du kan få en aktieindkomst, er, hvis du har det, der kaldes for udbytteaktier. Her får du udbetalt udbytte af virksomhedens overskud hvert år - hvis der vel at mærke er overskud, samt at en procentdel af dette vælges udbetalt til aktionærerne.

Udbytte er den oprindelige form for aktieindkomst, hvor du som investor får andel i overskuddet ved at investere i en bestemt virksomhed.

Sørg altid for kun at investere penge, som du har råd til at tabe. Dermed sikrer du dig mod, at kurssvingninger kan påvirke din privatøkonomi negativt.

Tak for støtten. Tak til avXperten for deres økonomiske bidrag til teksten på netop denne artikel. Derfor kan vi på glædeligvis opfordre dig til at kigge ind og finde webcam. Dette gælder teksten på netop denne artikel - tak for dette.