Seneste indlæg

aktiegevinst.dk

Hvad Er Et Aktieselskab?

Billede: Pixabay

De fleste store virksomheder i Danmark er registreret som aktieselskaber. Aktieselskabet er den mest professionelle selskabsform i Danmark, og giver også nogle skattefordele for ejerne, begrænset hæftning og en god signalværdi udadtil.

Hvad er et aktieselskab? Et aktieselskab er en selskab, der har opdelt sine værdier i form af aktier. Aktier kan handles af både privatpersoner og virksomheder. Når man ejer aktier i et aktieselskab, så hæfter man kun begrænset for selskabets gæld. Man kan altså ikke tabe mere end værdien af ens aktier. For at stifte et aktieselskab, så skal du opfylde kapitalkravet på 500.000 kroner, have en direktion og en bestyrelse.

Mange virksomheder vil vente med at blive et aktieselskab, til det er nødvendigt for at sikre virksomhedens fortsatte drift og udvikling. Når man vælger at omdanne sit selskab til et aktieselskab, så følger der nemlig en masse regler og restriktioner med.

En af de mest åbenlyse ting er, at man både skal have en direktion, for eksempel i form af en administrerende direktør, samt en bestyrelse. Man kan også vælge at have et tilsynsråd, og uanset hvad skal man holde generalforsamling for virksomhedens aktionærere.

Hvis et aktieselskab går konkurs, så vil ejerne ikke kunne miste mere, end de har investeret i virksomheden. Har man eksempelvis købt aktiver til en værdi af 100.000 kroner, så kan disse tabes og være værdiløse, men man kan ikke hæfte for selskabets gæld.