Seneste indlæg

aktiegevinst.dk

Hvad Er En Aktiemajoritet? Få Svaret Her

Billede: Pexels.com

I dette indlæg vil jeg kort fortælle hvad aktiemajoritet betyder. Find svaret forneden. 

Hvis du interesseret dig for sport eller kender lidt til det, så har du måske også undret dig over hvordan så mange forskellige kan eje en procentdel af en sportsklub f.eks. Det er rent faktisk fordi de ejer en andel af aktierne i sportsklubben. Sådan kan man også afgøre hvem det er der ejer mest i sportsklubben. 

Kigger man på nogle af de store hold i den engelske Premier League, så er der rigtig mange af klubberne der kun har en ejer, men er den ene eje virkelig den person, som ejer det hele i klubben? Ikke altid. Det kan være at han er den med flest aktier i klubben hvilket gøre at han har aktiemajoriteten i klubben, så han har det sidste ord. 

Aktiemajoritet betyder at en har de fleste aktier i en virksomhed, hvilket gør at de bestemmer i virksomheden.  F.eks. har Teslaejeren Elon Musk aktiemajoriteten i Tesla, så derfor kan han også gøre lide det han vil uden at skal have tilladelse fra andre. 

Han har dog stadig en bestyrelse, der skal godkende nogle af de ting han gør med virksomheden, da de også har aktier i virksomheden, dermed indflydelse i virksomheden.