Seneste indlæg

aktiegevinst.dk

Hvad Er Topskat?

Billede: Pixabay

Topskat er en af de ting, der bliver diskuteret flittigt og jævnligt af både politikere og andet godtfolk. I bund og grund er dele af befolkningen direkte uenige om, hvorvidt topskat er en fair beskatning eller ej. Nogle ser det som den største naturlighed, at de bredeste skuldre også skal bære mest, mens andre mener, at man direkte straffer dem, der tjener mere end gennemsnittet.

Hvad er topskat? Topskat er en ekstra indkomstbeskatning, som man skal betale oven i den almindelige indkomstskat, såfremt man tjener mere end det årlige fastsatte beløb. Beløbet ligger i 2020 på 48.100 kroner om måneden før arbejdsmarkedsbidrag. Den indtjening, der overstiger det beløb, beskattes med 15% oven i den normale indkomstbeskatning.

I alt er det cirka 8,7 procent af befolkningen, der betaler topskat i Danmark. Dette svarer til cirka 460.000 danskere i 2019. Der er som sådan ikke noget man kan gøre for at undgå topskatten, hvis man modtager en løn, der overstiger grænsen.

Der er dog nogle muligheder, hvis man ejer et selskab, eksempelvis en enkeltmandsvirksomhed, der gør det muligt at flytte indkomst fra gode år til mindre gode år, hvorved man udjævner indkomsten og potentielt undgår topskat.

Det er ikke hele din løn, der beskattes af topskatten. Derimod er det kun det beløb, der overstiger grænsen, der beskattes ekstra hårdt.